lauantai 31. maaliskuuta 2012

Viikon kuvat



Talvinen sää senkun vaan jatkuu. Onneksi sentään aurinko paistaa ja sisällä kukkivat orkideat.




Tällä viikolla teimme pääsiäiskoristeita decoupe -lakalla. Kaivoin esiin pääsiäiskortit toiveena saada ne lähetettyä. En ole lähettänyt pääsiäiskortteja varmaan 20 vuoteen, mutta niitä on ollut kiva saada.



Olen siivonnut, siivonnut ja siivonnut. Pölyisessä vintissä, huh. Eilen illalla päätin siivota alakerrassa kaikki "pinot" huoneiden nurkista. Olin NIIN ylpeä itsestäni, kun sain kaikki lehtileikkeleetkin liimattua leikevihkoon.




Perintönä tulleet kirjat saivat nyt lopullisen lähtötumion. Ne eivät mahdu alakerran hyllyihin, lojuvat vain vintillä pölyttymässä. Talteen laitoin ne, joissa oli kauniit kannet. Miksi, sitä en vielä tiedä. Odottamaan seuraavaa siivousmaniaa?




Nämä kuvat on otettu viime vuoden pääsiäisenä. Tänä vuonna äiti ei ole laittelemassa pääsiäiskoristeluja eikä tekemässä pashaa. Tämä äiti lähtee pääsiäiseksi Lontooseen. Vinkkejä Lontoon parhaista paikoista? Olen käynyt Lontoossa viimeksi noin 20 vuotta sitten ja parhaiten muistan Lontoon Cityn komeat nuoret liikemiehet: tyylikäs rento pukeutuminen ja pitkä tukka. Minusta se oli erikoista ja hienoa.


Tämän kuvan olen ottanut 25. huhtikuuta viime vuonna. Voiko se olla mahdollista? Että kevät olisi näin pitkällä vajaan kuukauden päästä? Vuodet ei ole veljeksiä, niinhän sitä sanotaan.


Takaisin tähän päivään. Maamiesseurantalolla askareltiin virpovitsoja ja minä unohdin ostaa kaupasta virpomispalkkiot....eihän meillä ole käynyt virpojia enää moneen vuoteen.

Tämän päivityksen tekeminen kesti PITKÄÄN. Mikä tätä bloggeria vaivaa?
                      Hyvää viikonlopppua kuitenkin. Minä menen suunnittelemaan matkapuvustoa ;-)

tiistai 27. maaliskuuta 2012

Kevättä?




Minulle taitaa olla kerran viikossa päivityskin liikaa. Vanhuus vai elämäni yksitoikkoisuus?
Vai olenko vain neulonut liian innokkaasti pääsiäispalloja, kun joulupallot jäivät neulomatta.

Kukkiakin on taas, kun tytär sai ajokortin ja kummitäti muisti ruusuilla.



 


Lunta tuli sitten tänäkin talvena ihan kunnolla ja sitä on vieläkin. Ihmettelen eteläsuomalaisten bloggaajien kuvia, joissa narsissit jo työntyvät kohti valoa. Täällä on vielä hyvät hiihto-ja pilkkikelit.


Jotain kevään valoa kuitenkin, vaikka pilvinen päivä olikin.



Kolmen viikon päästä pitäisi näyttää jo tältä, jos kevät etenee samaan tahtiin kuin viime vuonna. Toivottavasti etenee.

Siirryn ruuanlaittopuuhiin: K leipoi leipää ja minä lupasin tehdä parsakaali-sinihomejuustokeiton.




sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Sunnuntaiaamuna








Heräsin aamulla ja ihmettelin, kuinka tytär oli lähtenyt niin hiljaa töihin, etten kuullut. Ei hän ollutkaan lähtenyt vaan nukkui kaikessa rauhassa. Kävin viemässä hänet töihin, ajattelin, että ajaa vielä kolarin, kun hermoilee myöhästymistään.

Kaunis aamu, joten istuskelin aamukahveilla ja katselin kevään valoja talossa. Innostuin kaivamaan kameran esiin ja tältä täällä tänä aamuna näytti. Kaikki näyttää kuvissa paljon siistimmältä ja viihtyisämmältä....ei ollenkaan niin kuluneelta ja nukkavierulta kuin talo oikeasti on. Viihtyisä silti, minusta.

Kunpa voisikin kuvilla luoda ideaalitodellisuuden, johon muuttaa. Olla iloinen, helpottunut ja huoleton. Viihtyä. Onneksi kuvissa voi hetken levähtää niinkuin täällä blogissakin. Tämä on oma pieni maailmani, nukkekotini, jossa voin silloin tällöin leikkiä.

Pitäisi ostaa uusia kukkia. Ja lähteä ulos.

lauantai 17. maaliskuuta 2012

Kertun päivänä

 
Aika kuluu: tasan viikko sitten kävin Suomen käsityön museossa Jyväskylässä. Museo sijaitsee aivan keskellä kaupunkia kävelykadun varrella. Hienoja näyttelyitä ja yläkerrassa mukava lukunurkkaus, jossa mielenkiintoisia kirjoja tutkittavaksi. Tai jos haluat askarrella, niin sekin onnistuu:yläkerrassa on työtila, jossa on ohjeita ja tarvikkeita pikkuaskarteluihin. Suosittelen!


Toinen todella kiva käyntikohde oli Katriinan kauppa. Kaikenlaista kivaa kierrätystavaraa ja luomutuotteita. Viihtyisä ympäristö, jossa voi viivähtää pidempäänkin, sillä välillä voit siemaista kaupan tarjoamat kahvit viityisässä nurkkauksessa. Täältä ostin kivan hameen, jonka voin tässä lähipäivinä esitellä teille. Ehdoton käyntikohde myös!


Sitten olikin työviikko, joka hurahti taas niin nopeasti, että ei mitään rajaa. Jos kiinnostaa, löydät oppilaiden töitä lisää täällä.



Tänään olikin sitten taas grafiikka ja sateisen harmaa päivä. Äidin nimipäivä myöskin, mutta nimipäiväkorttien vastaanottajaa ei enää ole...talo on tyhjillään siellä hankien keskellä, eikä meilläkään ollut enää syytä lähteä lomalla Pohjanmaalle.

Lumet tulivat katoilta äsken valtavalla ryminällä, joko on kevät? Uskaltaa taas päästää kissat ulos, ei tarvitse pelätä, että jäävät lumien alle.


maanantai 5. maaliskuuta 2012

Lomalla


Kaksi lomapäivää mennyt yöpuvussa: niinhän siinä vaan kävi, että menin töihin liian aikaisin. Keskiviikkona olo tuntui jo terveeltä ja kun sairauslomakin oli käytetty, menin töihin. Kaksi päivää sujui oikein mukavasti, mutta perjantaiaamuna olo olikin jo toinen, sairas. Viikonloppu meni toipilaana, mutta tänä aamuna lähdin ulos pienelle lenkille, sää on nimittäin aivan ihana.

Sairasvuoteella lepäillessäni luin Hesarista, että kirjovirkatut patalaput ovat nyt trendikkäitä. Jos näin helposti voin päivittää keittiöni viimeisten trendien mukaiseksi, niin teen sen heti. Keräilin lankakoreista kaikki pikkukerät ja pikkuisen katsoin kaleidoskoopista ideoita ja sitten vaan virkkaamaan. Näitä nyt sitten syntyy....