keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Lintukirja





Katsokaa tätä! Voin kohta koota oman lintukirjan! Ja vielä kanavatöistä, joista en oikein koskaan ole välittänyt! Ihan pakko muuttaa käsityksiä, löysin tänään NIIN ihanat kanavatyöt kirppikseltä. Kuinka joku on SAATTANUT hylätä nämä ihanuudet?

Enää kahdeksan päivää!

maanantai 21. toukokuuta 2012

Huh!




Jokaikinen kevät päätän, että teen hommat just ajallaan ja nautin KERRANKIN keväästä. Että kävelen metsässä, kuuntelen lintuja, istun kivellä ja ihailen kevään valoa.



 Mutta ehdin vain hätäisesti käydä illalla puutarhassa illan jo hämärtyessä. Metsään en ehdi ollenkaan.









Viikonloppuna ehdin sentään järvelle pariinkin kertaan. Mitkä värit! Ja muutama mourakka ahven niinkuin naapuri sanoo. Suomen kieli on värikästä.


Vielä kymmenen päivää.....

sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Arkea, ei sen enempää





Näyttää siltä, että vappujuhlat on minun osalta juhlittu. Naapuri kävi laittamassa meille akupunktioneulat ja sitten otimme lasin viiniä. Siinä meidän vappujuhlat.

Oli niin kylmä, ettemme viitsineet lähteä edes perinteiselle vappuretkelle naapurikunnan koskelle.




Aloitin pyöräilykauden ja kävin joka ilta pyöräilemässä, vaikka säät olivat mitä sattuu: lunta, räntää, vettä, kovaa tuulta ja välillä aurinkoa. Lumet ja jäät kyllä hävisivät nopeasti ja vettä oli jokaisessa ojassa ennätysmäärä.


Kirppiskierroksella löysin käsinkudotun pellavaliinan, 7 euroa. Pyyntö oli 5 euroa, mutta ihan sillä en kehdannut liinaa ottaa. Varsinkin, kun rahat menevät hyväntekeväisyyteen.


Maksoin 5 euroa etualalla olevasta kelim-matosta. Nyt haluaisin niitä lisää, etsiskelin jo netistäkin. Pysyvät aika siisteinä tässäkin perheessä, jossa kävellään kaikilla kengillä myös sisällä ja jossa eläimet ramppaavat ulos ja sisälle.


Nahkavöitä olen etsiskellyt tyttärelle, kun omat vyöni tuntuvat olevan usein lainassa. Olen löytänyt jo kaksi mielestäni hienoa. Tässä toinen niistä, 1 eurolla.


Kanavatyöt eivät ole suosikkejani, mutta tätä en voinut vastustaa. Maksoin siitäkin euron ja olin tekijän puolesta pahoillani. Työ innoitti minut virkkaamaan samantyyliset patalaput. Olen virkannut ison laatikollisen paksuja huopuvia lankoja patalapuiksi tai pannunalusiksi. Kuuluu tavaraa vähemmäksi -projektiini. Ainakin sain langat menemään  pienempään tilaan.


Hyväkuntoinen Finlaysonin verho, joka sopii keittiön pöytäliinaksi keltaisten kirppismattojen kaveriksi. Kallis: 7 euroa. Yleensä kirppiksellä kipukynnys on 5 euroa, mutta poikkeustapauksissa voin maksaa pari euroa enemmän.


Tätä puseroa EN olisi OSTANUT. Se olisi jäänyt minulta TÄYSIN vaille HUOMIOTA. Vähän katsoin pitkään, kun tytär poimi tuon puseron kirppiksen vaaterekistä. Se on IHAN LIIKAA 80-lukua. Mutta täytyy myöntää, että Kn päällä se näyttää kivalta, vai mitä?

Nyt paistaa aurinko. Siis pyöräilemään!